Home / Stena line frågor

Vandringsresor sista minuten - Stena line frågor

stena line frågor

inga poäng tjänas i våra partners butiker ombord. Den första nivån för medlemskap är Blå. De poäng som du har i ditt Poängsaldo kan du ha tjänat in

under två. Notera att du kan endast tjäna poäng på en bokning där du själv reser med). Är det någon tidsbegränsning för inlösning av poäng? Om du är Extra Blå medlem går medlemskapet inte ut om du inte väljer det själv. Poäng, mina sidor, genom att logga in på Mina sidor kan du se ditt aktuella Extrapoängssaldo och din medlemskapsnivå, exklusiva erbjudanden för medlemmar och hur många poäng du sparat ihop under de senaste 24 månaderna samt hur många nivågrundande poäng du har. Om detta inkommer senare än 4 veckor innan avresa kan vi inte garantera att ni får de hytter ni önskar. När vi har ett Extra-medlemserbjudande får du som kund inga poäng på detta. Men om ni är intresserade av hotell eller annat arrangemang i land i Polen så kan ni få hjälp av Maciej på eller Pawel. Du kan lösa in dina poäng vid betalningssteget i onlinebokningen eller per telefon via vårt serviceteam. Läs mer om våra villkor här » ÄR grupp-priserna rörliga? Som ny medlem samlar du in poäng men du behöver ange vissa uppgifter i en mejlad aktiveringslänk för att kunna få poängen. Du får ett papperskort med ditt medlemsnummer vid incheckningen som du kan använda vid köp ombord. OutletOne reser världen runt för att kunna ge dig det senaste inom mode till de bästa priserna. Vi behöver veta datum, sträcka, namn på gruppen och kontaktuppgifter, både mail och telefon. Dina poäng läggs till stegvis tills varje etapp är slutförd, dvs först efter att du rest. Här finns svaren på många av de frågor vi får om bokning, resor, vad som gäller ombord, samt mycket mer. Tempot är högt, och kollektioner som bara funnits veckor i butik ser du snart i sortimentet. OBS, reklamationer måste alltid skickas in via formuläret. Ja, det fungerar om du är medlem, och i så fall som en påminnelse, då händer följande: Du skickar din mejladress till. Om ni är tio personer eller fler på bokningen så får du inga poäng alls. Du får betala trafikavgift för sms. Gästlistan styr intjänandet av poäng genom att dela poängen ( baserat på bokningsvärdet) mellan de unika medlemsnummer som finns registrerade på gästlistan. Sen så svarar vi dig så fort vi kan! Dessa poäng gäller resten av 2017 och hela 2018. Vad ska man ha med sig för id-handlingar?

Frågor svar, ett sms kommer direkt tillbaka med medlemsnummer. Då behöver mobilt vi veta antal passagerare och linnea antal hytter. Välkommen ombord och förnya din garderob.

Få svar på många av frågorna.Stena Line får om bokning av resor, vad gäller.

Eftersom det gäller enbart dessa typer av biljetter kan andra avgifter tillkomma beroende på val av biljettyp. Jag saknar poäng från köp jag gjort ombord. Under dem finns frågorna och svaren. Det kan dröja upp till tre dagar innan du får poängen in på ditt Extrakonto. Se värdet i dina intjänade stena line frågor poäng 50 av totalsumman på bokningen förfaller.

Hur länge gäller mitt Extra medlemskap?Hur får jag mina poäng?Det redovisas två olika poäng på hemsidan, den ena är ditt poängsaldo och det andra är de poäng som avgör vilken medlemsnivå du hamnar på, de nivågrundande poängen.