Home / Vart kan man göra abort

Cala mayor: Vart kan man göra abort

vart kan man göra abort

abort ska inte innebära att du försätts i en situation där du kan råka illa. Några veckor senare görs ett återbesök för att se att det inte finns några

rester kvar av graviditeten. Cirka två veckor efter aborten blev Marias man erbjuden ett jobb. Den andra vanliga metoden är en operation på ett sjukhus. Där får du ett läkemedel som gör års att livmodern får sammandragningar, oftast ett läkemedel som förs in i slidan. De kallas för tidiga aborter. När tiden för aborten kom var jag arg och ledsen. En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden. Vi ville ge Neo sin egen småbarnstid och tyckte inte att han skulle behöva bli storebror för snabbt. Det kan vara en släkting eller någon annan närstående, en kurator eller en skolsköterska. I dessa fall (endast 34 av alla återbesök) behöver kvinnan genomgå en skrapning. Hon genomgick en abort i maj 2016. Det kan göra ont men i så fall får du smärtlindring och senare samma dag kan du åka hem. Emelie gjorde abort när sonen var liten: Vi kände oss inte redo för ett till barn. 1,5 år efter aborten kändes det rätt att försöka igen och efter några månader var Emelie gravid igen. Hur länge det kommer blod skiljer sig från varsam person till person. Går det inte att berätta hemma att du ska göra en abort kan du kanske berätta det för någon annan vuxen som du litar. Den svenska abortlagen ger kvinnor rätt att göra abort utan att uppge skäl till och med vecka 18 (en fullgången graviditet är ungefär 40 veckor). . Eftersom vi ville ha mer än ett gemensamt barn sa vi att vi skulle behålla det, och att det kunde vara kul med så kallade pseudotvillingar eftersom det skulle vara mindre än ett år mellan dem, berättar hon för mama. En kirurgisk abort går snabbare, och innebär något lindrigare smärta och mindre blödningar, men är trots allt en operation, vilket alltid kan innebära risker.

Vart kan man göra abort

Om du är under 2025 år det är olika åldersgräns beroende på var i landet du bor kan du vända dig till närmaste ungdomsmottagning. Nej, där får du tid för elgiganten motala en undersökning för att kontrollera hur länge du varit gravid. Man måste inte vara svensk medborgare för att göra abort i Sverige. Det beror på att man anser att barnet kan leva utanför mammans kropp. Men ibland går inte det och då bestämmer du som är gravid.

Vart kan du vända dig?Abort utförs alltid på sjukhus eller gynekologiska mottagningar, du kan inte göra abort på en ungdomsmottagning.

I själva verket görs de flesta aborter av 2024åringar. Tre timmar före operationen får kvinnan tabletter som mjukar upp livmoderhalsen så att ingreppet ska bli enklare. För att minska infektionsrisken bör du undvika vaginala samlag så länge du blöder eller har bruna flytningar. Socialstyrelsen får inte ge tillstånd till abort om fostret kan överleva utanför den gravidas kropp. Det är heller inte ovanligt att kvinnor som redan har barn gör abort. Följda av 2529åringar, de stora skillnaderna mellan de två tillvägagångssätten är att medicinsk abort är lindrigare mot kroppen och medför mindre risk för infektion.

bonde