Home / Maldivernas öar

Bokfynd. Maldivernas öar

maldivernas öar

blir man välkomnad av trummor och vi blir omfamnade med halsband av blommor, får iskall champagne och svala handdukar. Det finns mycket att utforska. Med naturmaterial och lokalproducerad inredning

byggde de grunden till en hotellkedja som blivit känd över hela världen. Smeknamnet efter läskedrycken har både vågen och ön fått på grund av att läskföretaget har en fabrik. Soneva Fushi är designat för att reflektera känslan av en Robinson Crusoe upplevelse, här finns inga konstgjorda laguner eller tillrättalagda stenar. Detta är en resort som passar dig som vill ha en exklusiv och klimatsmart semester i lugn och ro vare sig man reser som par eller med familjen. Gulhi, lilla Gulhi ligger strax norr om Maafushi och är också välanpassad för turister men ändå inte turistig. Personligen kommer jag att återvända till detta paradis inom en snar framtid. Jumeirah Vittaveli har fyra underbara restauranger att välja mellan och endast en ligger över vatten vilket är en fördel för småbarnfamiljer vars telningar inte ännu har lärt sig simma. Floating bar, som egentligen är en båt, serverar vin och öl för saftiga priser, men är en välkomnande oas när man längtar efter en kall. Som ett exempel kostar en snabbåt mellan Malé och ön Ddhigurah (som är en av de bästa platserna för att se bröllopsfesten valhaj) cirka 600 kronor medan en biljett på en färja kostar cirka 66 kronor alltså en dryg tiondel av priset. Så vart ska man åka? Thulusdhoo bäst för surfing. Väl framme vid vår destination välkomnas vi av strålande sol, och på den lilla flygplatsen utanför Male möts vi av en representant från vårt första hotell, det fantastiska Six Senses Laamu. Dykningen däremot skiljer sig inte från övriga delar av landet utan är fenomenal även här. Det är inte ovanligt att rutterna ändras eller ställs in och till vissa öar går det bara en båt i veckan.

Puls minut Maldivernas öar

Här finns en ganska stor sandstrand som kantas av bästa massage södermalm ett vackert rev som går ut från stranden som en halvmånecirkel. Takhöjden är minst 6 meter och badrummet är dubbelt så stort som min lägenhet i Stockholm. Det är lyxigt men enkelt och servicen är makalös. Maafushi ligger söder om Malé och har bra färjeförbindelser som går dagligen förutom på fredagar.

Öar i Maldiverna: Se omdömen och bilder för öar i Maldiverna, Asien på TripAd visor.Artiklar i kategorin Maldivernas öar.

Maldivernas öar: Bäst i test kylskåp

Efter trerätters middag får vi en god natts sömn i de generösa flygstolarna som med en enkel knapptryckning planar ut till komfortabla sängar. Nu byggs det nya Maldiverna, utanför Maafushi finns också stockholmsguide en av få barerna som serverar alkohol på Maldiverna. Badkaret är helt i glas och en dröm att ta ett bad i eller varför inte beundra fiskarna genom glasgolvet på toaletten.