Home / En berättelse om ett äktenskap

Bästa baren stockholm - En berättelse om ett äktenskap

en berättelse om ett äktenskap

sätter kniven i hjärtat även på den som inte tror sig om att vara romantiker: det finns det inga garantier, du kan inte ta ens den som står dig

närmast förgiven. I vår tid har den romantiska kärleken blivit det sätt på vilket man ska förverkliga sig själv och sitt liv. Som läsare vet vi hela hela tiden vet att personen kommer att bli lämnad vilket skapar ett speciellt perspektiv. Han försöker se sig själv och förhållandet genom henne, som han tänker sig att hon kan ha upplevt det. Hon, som han smeksamt kallar Timmy, ett jobbar med hälsovårdsfrågor. Det blir en återblick på livet tillsammans för att försöka förstå var och när det gick fel. Samtidigt är det också en av romanens styrkor för det här är hans berättelse och hur många kan säga att de känner och förstår sig själv? Eller hon vill fortsätta leva, men bara tillsammans med mig. Det innebär också en förlust av någon som en planerat att bli gammal tillsammans med och ibland försvinner en del av partnerns släkt och en del vänner. Norske författaren Geir Gulliksen har nominerats till Nordiska rådets litteraturpris för romanen Berättelse om ett äktenskap. De kallar honom Handsken efter en present hon inte lyckats dölja. Berättelse om ett äktenskap är den smärtsamma insikten att världen är full av män och kvinnor som man skulle kunna leva ett bra liv med, det finns inte enda som är den rätta, det finns massor. De bor bra, de har det bra, de knullar bra fortfarande efter tjugo. Han försöker fnysa åt ordet otrohet och menar att det är under deras värdighet att använda sådan ord.

En berättelse om ett äktenskap: Pippi på de sju haven

Även mellan två som lever tillsammans. Och en dotter från hans tidigare relation. Länge tyckte jag att tåg detta gjorde henne alltför kvinnlig. Hon gör karriär och han sköter hushållet. Men han gör anspråk på att även känna henne. Eller det gjorde mig allt för manlig.

Berättelse om ett äktenskap är en skir, poetisk och mycket vacker bok om kärleken, dess upphörande och de spår den lämnar kvar.Expressen Det är storartat genomfört, och romanen har med all rätt nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.Så lyder en av de första meningarna i denna roman om ett äktenskap, skildrat efter att kärleken tagit slut.

En berättelse om ett äktenskap, Umeå c presentkort restaurang

Att man blir lämnad trots att man bara har reservix levt i relationen såsom den brukar knasen var gemensamt uppbyggd. Jag har bara träffat en annan. Han vill att hon ska berätta om män som attraheras av henne. Och hon gör det gärna, en av dagarna innan allt hände. Jag var så rädd för att bli en typisk och vanlig. Geir Gulliksen, det outhärdliga med den är det som drabbar oss hela tiden.

Han tar över; samtidigt som han stöter in i henne fantiserar han för dem båda hur hon ligger med en annan.Hon skriker högt, hon skäller ut mig, hon gråter stilla och bittert.