Home / Hur lång tid tar det att cykla vätternrundan

Pippi på de sju haven. Hur lång tid tar det att cykla vätternrundan, När befruktas ägget

hur lång tid tar det att cykla vätternrundan

förbereda loppet i en hast. Kort sagt kan ivern att träna ikapp ett pass istället resultera i totalt motsatt effekt om du blir sjuk och tvingas avstå ytterligare

träning. Kör man inte i grupp från början men skapar en under vägen se till att hålla lite mer avstånd då du inte känner dem och hur de reagerar i olika situationer. Ska exempelvis familjen ut till landet, cykla dit istället. Var snäll mot din kropp och försök att ha det så trevligt som möjligt. Karlsborg 204 km, en trevlig depå intill den stora fästningen. Medevi 274 km, på den gamla brunnsortens försommaräng har vi dukat upp igen. Mängd, till att börja med kan det vara en god idé att ställa in sig på att det krävs en del timmar i sadeln under våren för att Vätternrundan ska bli en övervägande trevlig upplevelse och inte bara smärtsam. Försök hålla dig frisk och träna inte om du är sjuk, slutar ofta med att det tar längre tid att bli bra. En gyllene regel att utgå ifrån är att aldrig försöka träna igen ett missat pass. Lägg gärna in ditt/ert tänkta VR tempo på några sträckor. Köra fort i början bara för att man kan. Vecka 1, pass 1: 30min flåsigt tempo, pass 2: 30min flåsigt tempo. En bra riktlinje kan vara att försöka cykla tre gånger i veckan uppdelat på olika typer av pass; ett lite längre med låg intensitet, ett så kallat distanspass, samt två kortare med högre intensitet med.ex. Jag tycker att cykelmotions ska utövas längre 2-3 månader om året. Det ger en bra start och hjälper dessutom självförtroendet. Vecka 11 stryker vi detta passet! Upp Prova på Vätternrundan om du inte har gjort det! För att minska risken för olyckor, träna klungkörning innan loppet. Disponera sträckan, för det är långt. Jag har själv tränat så och klarat loppet utan några större problem (på en tid av ca 12-13 timmar). Dels är det bra att kunna dra åt varandra, men det är även viktigt socialt. Block 1 Uppstart (3 timmar/vecka) 24mars-14april. Vätternrundan närmar sig med stormsteg och för oss som tänkt oss att cykla 30 mil runt sjön den 12-13 juni så är det mycket träning just. Drick lite hela tiden från start, samma sak med näring. Om 50 består av fettförbränning blir det 4500 kcal kvar till kolhydrater 1100.

Tradition stockholm, schweden Hur lång tid tar det att cykla vätternrundan

Vecka 911 formtoppning 1014 timmar, från, och det handlar inte om att man bara ska damma av cykeln och ta ett par rundor runt kvarteret nej. Säger Mattias Reck, mattias Recks SUB12 program, pass. Jag östergötland kan dock inte tro att en sådan runda blir behaglig. Vätternrundans träningsexpert, tips för block 1, pass. Det behövs långpass i sadeln och räcker inte att bara ha rört sig lite grann och tro att det kommer att fungera. Det vinner du på i längden. För att 300 kilometer i sadeln ska bli någorlunda njutbart så måste man ha rätt många sammanhängande timmar i sadeln. Pass 3, men vila hellre en dag extra om du känner dig osäker. Vet du hur du lagar en punktering. Ha med en långärmad kcal tröja och jacka.


30min lugntvila, en naturskön plats, pass 2, då slipper du åka till startlinjen småirriterad och med andan i halsen. Det fungerade för att jag hade tillräcklig med kläder och frös aldrig trotts att jag var genomvåt. Vänj kroppen vid långa distanser på 1520 mil i god tid innan. Så stockholm att man vet vad som händer efter ett antal timmar på sadeln.